Allegretto's Labradoodle
hund hund hund hund hund  

Nyheter


Dags att planera nästa kull

2023-11-03
Nu har det gått några månader sedan jag skrev här senast. Igår var det hela sex månader sedan senaste kullen föddes här på Allegretto's.

Min dotter föddes 17/8 och sen dess har det varit fullt fokus på bebis och det "nya livet". Nu är hon snart 3 månader och det är dags att planera nästa kull. Vi hoppas på minst 1 kull under våren/sommaren 2024 och ser fram emot era intresseanmälningar!

Hälsningar från
Julia och dottern Saga med vovvarna på Allegretto's 🐾

Nya avelshundar mm

2023-07-27
Nu har det gått knappt fyra veckor sedan valparna flyttade, och det har faktiskt hänt en del. Jag kan presentera två nya hundar till vårt avelsprogram! Dels har vi fått tillbaka Allegretto's Judith, som nu kommer att placeras hos en fodervärdsfamilj (så att vi förhoppningsvis kan få se henne som mamma hos oss i framtiden), men också en framtida avelshane - Brummas Blåklint (Alfons)! Läs mer om detta på sidan Våra hundar.

Jag får också många uppdateringar från valpköparna som hämtade sin valp för knappt fyra veckor sedan och samtliga är så glada och nöjda med sin lilla valp. Det gör mig så varm och glad som uppfödare. Att få vara en del av deras lycka, helt underbart!

Vår Nessa har också blivit kastrerad, officiellt pensionerad! Operationen gick bra och hon har återhämtat sig väldigt snabbt. Nu är det tid för henne att bara njuta av en eventuell mormorsroll (och eventuellt 😉 en extramammaroll).

Personligen är jag nu gravid i vecka 38 och bebis kan anlända när som helst. På fredag sker överlåtelsen av lilla Judith (nu Juli), och efter det hoppas jag kunna ta helt ledigt från även uppfödningen ... jag kommer nog behöva lägga all tid jag kan på lilla bebis när hon väljer att titta ut.

Vi hoppas fortfarande att kunna få till en kull till nästa vår - ni är därför redan nu välkomna att fylla i en intresseanmälan.

Önskar er alla en ljuvlig sommar.

Kramar
Julia, Nessa och Bibbi

Alla valpar har fått hem

2023-06-08
Nu har alla valpar fått hem. Nästa kull blir tidigast sommaren 2024. Men det går bra att redan nu fylla i en intresseanmälan för framtida valpköp.

Multigen labradoodlehane säljes

2023-05-29
Med anledning av ett byte med en annan uppfödare söker jag nu hem till en hane som förväntas bli storlek medium, fleecepäls och med ett ljuvligt temperament! Du bör bo i Kalmar län med omnejd. Hör av er till mig via mejl eller telefon (0706645422) vid intresse. Pris för en hane med bibehållen avelsrätt är 25 000 kronor inkl moms (ordinarie pris 45 000 inkl moms).

Bilder på den nya kullen

2023-05-27
Nu finns det bilder att beskåda på den nya kullen. Se sidan Kullar.

Både hane och tik finns att tinga

2023-05-27
Hej!

Som vi tidigare skrivit finns det en valp kvar att tinga, leverans 27 juni. Skicka en intresseanmälan eller ett mejl för med information. Både hane och tik finns att välja på. Jag matchar valp med familj när valparna är cirka 7 veckor.

En valp kvar att tinga

2023-05-21
Förutom att vi söker familj till tik med bibehållen avelsrätt så finns det även ytterliggare en valp kvar att tinga pga återbud. Leveransdatum 27 juni 2023. Fyll i en intresseanmälan om du är intresserad.

Kram
Julia

Familj sökes till tik

2023-05-06
Nu är valparna hela 4 dygn, tänk vad tiden går fort! Just nu är 8 av 10 valpar tingade, och jag letar just nu efter en eller två familjer som kan tänka sig köpa en tik där jag behåller avelsrätten. Man köper alltså hunden för ett billigare pris mot att jag får ta 1 eller 2 kullar på henne, om hon lämpar sig för avel i framtiden. Just dessa familjer krävs det något extra med - just eftersom vi kommer hålla en tätare kontakt än vid en vanlig försäljning.

Ni får därför väldigt gärna höra av er till mig om ni har frågor kring detta. Jag ser helst att man inte bor mer än 2 timmar bort från Oskarshamn.

Valparna ökar just nu stadigt i vikt och även Nessa har fått tillbaka sin aptit, vilket glädjer mig. Just nu ligger de i valplådan bredvid mig och knorrar förnöjt och Nessa snarkar högt 🙂. De första två veckorna är det verkligen ett helt obeskrivligt lugn, det blir lite andra bullar om några veckor 😉.

Glöm inte kika på vårt instagramkonto där jag uppdaterar dagligen på de små juvelerna.

Ha en underbar helg!

Kram
Julia, Nessa och valparna

Valpar födda 2023-05-02

2023-05-03
Vilken otrolig väntan det var på de små liven, tänk att de blev 11 till antalet. Nessas förra kull, född januari 2022, hade temat ”Asagudar”. Enda sen parningen i mars så har jag och Robin (Nessas husse och matte) sträckkollat serien Vikings, det kändes faktiskt som att ett passande tema därför blir karaktärer från den serien. Vi hade ju förberett med en hel drös av namn för hanar – det var lite knepigare med flicknamn, men vi fick ihop det till slut.
KönNamnFärgVikt
💙Ivarbrun225g
💙Björnljus483g
💞Aslögljus381g
💙Ragnarljus457g
💞Helgabrun458g
💞Torviljus434g
💞Gunhildsvart434g
💞Judithljus420g
💞Siggyljus458g
💙Flokesvart442g
💞Frejdisljus408g
Vår förstfödde Ivar är väldigt svag och föddes med vad jag tror är ett stort navelbråck, kanske till och med att tarmarna är utanför magen i en bukhinna (lite svårt att se). Jag trodde aldrig han skulle överleva natten men han är fortfarande förvånansvärt stark. Jag har stödmatat honom lite men sugreflexen är inte riktigt där och han är ofta väldigt kall. Jag ber för att han ska bli bättre, men inser att det är naturens gång att inte alla alltid överlever.

Jag har fortfarande inte riktigt kunnat ta in att vi fått så många tikar, och så många ljusa! Vi brukar få en drös med svarta hanar. Men alltid kul att bli överraskad! 😊 Vad gäller de ljusa så kommer de ju bli aprikos/creme, men i ärlighetens namn har jag inte dubbelkollat vilken som kan klassas som vad ännu, mina ögon är lite trötta för det. I valplådan är det nu ett förnöjt kurrande.
Kram. ❤

Minst 9 valpar i magen

2023-04-26
Igår den 24/4, på dygn 51 från parning, var vi på dräktighetsröntgen och det var minst sagt riktigt trångt där inne i magen. Man kunde se minst 9 valpar, sannolikt 10-11 stycken. Jag är absolut inte förvånad med tanke på hur rund Nessa är om magen nu. Det blir helt klart full rulle de kommande veckorna 🤣🤩.

Det är nu 7 valpar som är tingade och det finns alltså utrymme för fler familjer att tinga en valp. Hör därför gärna av dig via intresseformuläret så återkopplar jag inom 24 timmar.

Hur många valpar ser ni på röntgenbilderna?

Jag tror valparna föds på måndag 1/5. Jag håller er självklart uppdaterade, men bäst uppdatering får ni i vanlig ordning på vårt instagramkonto där vi heter @allegrettoslabradoodle.

Varma hälsningar
Julia & Nessa

Högsta betyg för Milla

2023-04-19
Idag är en dag att fira!

I förra veckan var vår Allegretto's Frigg "Milla" på höft- och armbågsröntgen. Idag kom resultatet per e-post. Hon fick högsta betyg!! 😄 Vi är så glada! Hon fick alltså HD A och ED 0.

Nu hoppas vi på att hon får bli mamma här hos oss på Allegretto's, men det ligger minst ett år bort.

Vad gäller Nessas kommande kull är det sex valpar som redan är sålda och 4 familjer som står på kö att få tinga en valp. Jag har sagt att jag vill avvakta till dräktighetsröntgen är gjort nästa vecka 24 april (för då vet vi lite säkrare hur många valpar som finns) och därefter låta familjerna tinga.

Vill du ha chansen att få köpa en av Nessas kommande valpar rekommenderar jag dig därför att skicka in en intresseanmälan. Ibland sker avhopp.

Nessa lunkar på i lugn takt här hemma. Magen är som en stor tunna så jag tror det blir många valpar. Vi får se, jag lovar att hålla hemsidan uppdaterad.

Många varma kramar från mig och Nessa

Parningsresa

2023-03-07
I helgen var vi på parningsresa, Nessa, Bibbi, husse och jag. Nessa fick dejta Tintin, Humlamadens Limerick, och det sa minst sagt "klick" direkt.

Jag hade aldrig träffat Tintin innan men fångades av hans otroliga charm (se videon). Han ville gärna fram och hälsa och pussa på oss människor också - men om Nessa så klart var i fokus. 😉
Tintin är av storlek medium och väger 16 kg, han är aprikos och har en otroligt fin fluffig fleecepäls. Han kommer från en linje där det finns mycket terapi/assistans- och vårdhundar. Självklart är det viktigt att Nessa ska få det bästa av det bästa!

Vad förväntar vi oss då av kommande valpkull?
Jag misstänker att Nessa kommer valpa helgen kring valborg, dvs. ca 30 april. Valparna blir då leveransklara två dagar efter midsommarafton. Men det där kan ju så klart variera. Jag räknar också med att det blir en stor kull, eftersom hon fick 10 valpar sist. Man brukar också faktiskt säga att det oftast blir fler tikens andra kull....

Färger
Rent statistiskt bör hälften av valparna bli svarta och hälften aprikos/cream. Det kan också vara så att Tintin bär anlag för brunt och då kan det även bli bruna valpar.

Päls
Jag förväntar mig att dessa valpar kommer få liknande som Nessas förra kull. Där blev det varierade pälsar med allt från tjock ullpäls till luftigare fleecepäls till slätare/tunnare fleecepäls. Det kan vara så att någon/några av valparna släpper lite hår, men mer om deras pälsar kan man säga när de är cirka 6 veckor.

Storlek
I Nessas förra kull blev spridningen på storlek väldigt stor. Den minsta tiken väger 15 kg och den största hanen väger närmare 30 kg. Jag förväntar mig ungefär samma spridning även inom denna kull. Även storlek kan man få en liten fingervisning kring när de är cirka 6-7 veckor. Jag ser det som en fördel att få stor spridning inom en kull både storleksmässigt och pälsmässigt - då kan man ju verkligen erbjuda mer variation till valpköparna 🙂

Temperament
Jag förväntar mig otroliga familjehundar som är sociala, alerta, följsamma och pålitliga. Tidigare valpköpare har berättat om hur trygga och kärleksfulla valparna varit när de kommit från oss. Jag förväntar mig inget mindre om denna kull 🙂 Även om våra hundar inte klassas som småhundar så får man nästan räkna med en knähund om man köper en hund från oss, de älskar verkligen närhet och ligger gärna tätt intill.

Det är redan 4 familjer som tingat en valp från denna kull. Jag ser gärna att man inte har några direkta krav om man tingar en valp från oss redan nu - det blir så mycket lättare för mig att då matcha rätt rent temperaments/mentalitetsmässigt. Och jag tänker att det bör ju vara det som är det centrala när man införskaffar sig en ny familjemedlem. Sedan tar jag självklart ställning till eventuella önskemål avseende utseende, päls, storlek, färg m.m.

Så om du inte vill missa chansen att få vara en del av denna resa redan nu - glöm då inte att skicka in din intresseanmälan till oss. Jag försöker alltid återkoppla inom 24 timmar.

Nu väntar en spännande tid. Mycket mys, skogspromenader och god mat blir det för Nessa. Hon förtjänar det bästa, som alltid.

Många kramar
Julia & Nessa

Parning planeras om 16 dagar

2023-02-14
Idag började Nessa löpa och vi kommer därför satsa på att hon får sin andra kull om några veckor. Om man ska utgå ifrån hennes tidigare kull var det 129 dagar från första löpdagen till leveransdatum, vilket skulle innebära att valparna blir leveransklara den 23 juni (midsommarafton). Men det kommer sannolikt diffa någon/några dagar. När valparna är födda vet vi ju exakt datum.

Valparna kommer sannolikt att födas i slutet på april. Jag håller på just nu att utse en hane. Jag återkommer med uppdatering här när jag har bestämt.

För er som vill ta chansen att köpa en valp ur denna kull rekommenderar jag att ni snabbare än snabbast fyller i intresseanmälan. Där kan ni också fylla i om ni önskar tinga omgående. Då får ni göra det när parning är genomförd.

Nu håller vi alla tummarna för att detta går vägen.

Många kramar
Julia & Nessa

Ny kull planerad till våren

2022-11-14
Nu är det ett bra tag sedan jag uppdaterade här. Alla Doris valpar har flyttat sedan flera veckor tillbaka och nu är det bara Nessa och Bibbi här hemma. Bibbi har kommit in fint i vår familj och just nu följer hon med mig till kontoret varje dag. Vi spenderar mycket tid i skogen, Bibbi, Nessa och jag.

Det var mycket jobb med Doris kull. De var ju 11 stycken och Doris blev sjuk. Dessutom hade marknaden svalnat lite under hösten vilket gjorde det svårare för mig att sälja valparna till bra hem. Därtill drabbades vi av flertalet avhopp som gav mig en himla massa extra jobb. Så här i efterhand blev allt väldigt bra trots allt. Alla valparna har hamnat hos underbara familjer och jag är stolt över de allihop!

Men efter den turbulenta hösten med allt den inneburit behöver jag en liten paus från uppfödningen. Vi har två tikar som beräknas löpa i februari. Både Nessa och Dixie. Beroende på hur det blir med löp och annat så hoppas jag på att en av de ska kunna paras. Dixie har inte tidigare haft någon kull så jag hoppas att hennes löp ska komma bra tajmat nästa gång. Om hon paras i februari kommer valparna att födas i april och vara leveransklara i juni. Det hade ju varit ganska optimalt. Efterfrågan på valp brukar vara som högst i början på sommaren eftersom många är hemma under sommaren och kan hjälpa till med valpen den första tiden.

Dixie är labradoodle F1 och en helt fantastisk tjej. Hon väger ca 27 kg. Hane är inte utsedd ännu men vi kommer leta efter en mindre hane så att storleken kommer hamna någonstans runt 20-25 kg sannolikt. De kommer förmodligen bli precis lika ljuvliga som alla de andra valparna vi fött upp här på Allegretto's labradoodle.

Om ni är intresserade av en valp från oss under våren så tveka inte att fylla i vår intresseanmälan. Jag kommer maila samtliga som skickat in en anmälan så fort vi har planer på en parning. Och om ni vill veta mer om oss får ni jättegärna följa oss på instagram eller skicka ett mail.

Jag hoppas att ni alla läsare får en fortsatt fin november och sedermera en riktigt god jul.

Hälsningar
Julia, Nessa och Bibbi

Valpar tillgängliga

2022-09-05
Hej!

Imorgon blir valparna fyra veckor. Tiden går så himla fort. På grund av ändrade omständigheter och avhopp så finns det faktiskt fem valpar kvar att tinga. Leveransklara 4 oktober. Hör gärna av er så berättar jag gärna mer. Det finns även möjlighet att komma och besöka oss från och med nästa vecka. Då är valparna tillräckligt stora. Hör av er så bokar vi in ett besök.

Ha en fin dag!

Hälsar Julia, Doris och valparna

Doris fick valpar!

2022-08-09
Idag den 9 augusti 2022 födde Doris 11 helt perfekta labradoodlevalpar. Det började med att tempen igår den 8/8 kl 07.00 sjönk till 36.3. Under gårdagen var det tydligt att Doris var i öppningsstadiet. Idag kl 07.00 gick vattnet. Faktum är att min sambo fick fostervatten över hela sina fötter 😂😅. Vid 07.10 kom första krystvärken och 07.22 föddes första valpen.

Temat för denna kull är namn för ”ovanliga” färger. Alla valparna kommer också få ett halsband som matchar deras namn 😜
KönNamnFöddViktFärg
💞Ivory07.22387Brun
💞Cerise07.53346Svart med vita tecken
💙Rost08.00451Brun
💞Lavendel09.36364Svart
💞Gredelin09.55384Svart
💙Marin10.39424Brun med vita tecken
💙Reflex10.46427Svart med vita klor
💙Sot11.54378Svart
💙Kastanj12.07359Brun
💙Turkos12.22407Svart
💙Korall12.47459Svart

Senaste nytt om dräktige Doris

2022-07-30
Hej alla läsare,

Hoppas ni har en underbar sommar. Det har vi! Tänkte bara kika in och uppdatera er om att Doris mage växer som bara den. Nu är det inte lång tid kvar. Hon är på dygn 48 idag och vi känner rörelser i magen.

Doris mår verkligen bra i sin dräktighet. God aptit, gott humör. Hon verkar helt enkelt trivas väldigt mycket med att vänta valpar. Väldigt skönt!

Glöm inte lämna en intresseanmälan inför kommande kull eller framtida kullar. För er som lämnat intresseanmälan inför kommande kull kommer jag ta kontakt med inom en snar framtid.

Vi finns på instagram där jag försöker uppdatera en del. Men jag har även tagit en liten paus nu under sommaren och försöker vara ledig. Snart anländer de små liven och då blir det många uppdateringar, det kan jag lova er.

Önskar er en underbar sommar så hörs vi snart igen!

// Julia

Doris är kär ❣️ Lyckad parning

2022-06-12
Det uppstod onekligen kärlek vid första ögonkastet mellan Doris och Alfons (Brummas Rocky Road) idag när vi kom på besök. Det blev en lyckad parning så nu håller vi tummarna för att det i mitten på augusti anländer ett helt gäng av Doris och Alfons minikopior 🥰. Innan de träffades hoppade Doris ner i en gyttjepöl och badade för glatta livet. Därför ser hon så smutsig 💩 (men ändock otroligt lycklig) ut på bilderna 😂🤩. Kan nog ha varit en av de bästa dagarna i Doris liv. 😍

Valparna förväntas bli bruna och svarta och av storleken stor medium / liten standard. Föräldrarna är självklart hälsotestade med toppbetyg! Snart kommer alla som lämnat en intresseanmälan att få ett mail för att vi ska få veta om intresset kvarstår. Valparna förväntas anlända om 8-9 veckor. Dvs nån gång vecka 32-33. Åtta veckor efter det är de leveransklara. Nu längtar jag snart så att jag spricker 🤩😭. Glöm inte att lämna en intresseamälan om du inte redan gjort det.🥳👍

Kramar
Julia, Nessa och Doris

Progesteronprov

2022-06-02
Idag är vi på cykeldag 7 och vi har bokat in ett progesteronprov på tisdag, på cykeldag 12. När Nessa skulle paras i november förra året tog vi progesteronprov på dag 11 och då var det väldigt lågt. När vi sedan tog progesteronprovet två dagar senare, cykeldag 14, så var provet högre och veterinär rekommenderade parning tidigast dagen efter, dvs cykeldag 15. En parning blev till på cykeldag 16 och 18 i Nessas fall. Det hade inneburit att Doris skulle bli parad lördagen den 11 juni och måndagen den 13 juni. Olyckligtvis ska jag på ett dop på lördagen så beroende på vad progesteronprovet visar blir det parning på fredagen och söndagen, eller söndagen och tisdagen.Vi får se helt enkelt. Jag håller er uppdaterade!

Kramar
Julia, Nessa och Doris

Planering av nya valpar

2022-05-28
Hej alla läsare!

Äntligen har Doris börjat löpa. Hon började igår, den 27 maj. Nu har jag även bestämt vilken hane som är tilltänkt och det blir Stora Julebodas Härlig ”Charlie”. Valparna kommer att bli registrerade både i svenska labradoodleklubben, men även i den internationella klubben WALA. Det blir spännande!

Parning förväntas bli runt dag 17-20, så runt 12-15 juni. Därefter är det 8-9 veckors väntan. De förväntas födas v.32-33 och vara leveransklara första veckan i oktober.

Vi är otroligt förväntansfulla! Doris är en liten standard, väger ca 22 kg. Den tilltänkta hanen är en stor medium, väger 17 kg. Så vi tror att valparna kommer hamna i det spannet storleksmässigt. Färgerna kommer sannolikt bli svart, aprikos, brun och ev. karamell.

Vill man ha chans till en av Doris och Charlies valpar bör man lämna en intresseanmälan. När parning genomförts kommer jag kontakta er som lämnat intresseanmälan för att se för vilka det fortfarande är aktuellt. När valparna har fötts har jag det första mötet med er via Teams. Besök hos oss får först göras när valparna är fem veckor.

Nu håller vi tummarna att det blir en lyckad parning som resulterar i många friska valpar i augusti!

Många kramar
Hälsar Julia, Doris och Nessa 🖤

Senaste nytt

2022-04-12
Hej alla läsare,

Jag är så glad att ni är så många som besöker vår sida, och att det trillar in intresseanmälningar inför nästa kull, det värmer.

Nu har vi bokat ögonlysning för både Doris och Dixie den 11 maj och kommer samma dag att göra DNA-testerna. Resultatet på ögonlysningen får vi samma dag men svaren för DNA-testerna brukar dröja nån vecka eller två. Självklart hoppas vi på fina resultat.

Dixie beräknas börja löpa i juni/juli och kommer förhoppningsvis också att paras under sommaren. I så fall kommer valpar 8 veckor senare, sannolikt sensommaren augusti/september.

Doris beräknas också löpa i sommar, men hennes löp har varit lite mer oregelbundna och hon kan därför löpa från juni- augusti beroende på hur hennes kropp vill. Vi hoppas på parning även på henne.

Sensommaren/hösten kommer därför om allt går enligt plan att vara ganska fullspäckad hos oss och jag längtar redan så att jag spricker. Jag har redan varit i kontakt med en annan uppfödare för att matcha våra fina tjejer med lika fina killar. Sannolikt kommer valparna bli svarta, bruna och aprikosa om det blir de hanarna som är tilltänkta.

Så om ni inte har lämnat er intresseanmälan ännu så gör det! När parning är genomfört kommer jag att ta kontakt med de som lämnat intresseanmälan för att se hos hur många intresset fortfarande kvarstår. Det är många som lämnat anmälan i januari/februari och då kanske en del redan har hunnit köpa valp på annat håll.

Nessa har nu äntligen börjat få tillbaka sin pälskvalitet. Den var förskräcklig efter att de 10 valparna flyttade i slutet av februari, det tog hårt att vara mamma. Nu njuter hon varje dag av lugnet. Min älskade lilla tjej. :)

Jag uppdaterar här igen så fort jag vet mer. Bilder på Doris och Dixie kommer också i mitten på maj när vi gjort ögonlysningen.

Ha en fin dag.

Kramar
Julia och Nessa.

Valparna levererade

2022-02-28
Igår flyttade alla valparna till sina nya fina hem. Det är en speciell känsla att lämna ifrån sig valparna vid 8 veckor. Dels är det alltid jobbigt känslomässigt att de lämnar, men det är också så otroligt fint att se de nya familjerna ta emot sin nya familjemedlem.

Nu är det oerhört lugnt i huset och de kommande månaderna ska jag ägna mig åt mitt ”vanliga” jobb och en hel del husrenovering.

Jag hoppas på valpar från Nessas lillasyster Dixie, som sannolikt kommer löpa i juni/juli 2022. Om det blir en lyckad parning kommer valparna i så fall i augusti/september och är leveransklara i oktober/november.

Om du som läser detta är intresserad av en valp från kommande valpkull får du gärna göra en intresseanmälan under Köpa valp här på hemsidan. Hane har jag inte hunnit utse ännu och jag återkommer när det börjar närma sig. Jag hoppas också att Nessas lillasyster Doris får en kull under hösten. Hon förväntas löpa i oktober och då blir det valpar sannolikt till jul. Men vi får se hur löpen hamnar i tid.

Tack till er som följt vår resa, jag hoppas vi hörs snart igen.

Kramar
Julia & Nessa

Senaste nytt

2022-02-03
Hej!
Idag blir valparna exakt en månad och jag har hittat toppenfamiljer till alla valparna, inklusive en foderfamilj till en av tikarna. Det känns så spännande och bra.

Det är fullt liv i valplådan just nu. Jag hade hoppats på lite varmare väder för att de skulle kunna gå ut för första gången men februari är väl den kallaste månaden på året? Suck. Vi hoppas på lite solstrålar i februari!

Vår nya funktion där man kan skicka in intresseanmälningar för valp verkar fungera bra och det är bra för mig att kunna hålla koll och lättare att se "valpkön". Förhoppningsvis blir det valpar till hösten igen och då kommer alla som lämnat en intresseanmälan att bli kontaktade.

Om du som läser detta även kan tänka dig vara foderfamilj i framtiden går det bra att skicka ett mail till allgrettoshundar@outlook.com. Vi kommer söka foderfamiljer vid nästkommande kull.

Varma hälsningar,
Julia och Nessa

Intresseanmälan

2022-01-16
Hej!

Nu är alla valparna tingade till toppenfamiljer, förutom en av tikarna som jag letar fodervärd till i Oskarshamn med omnejd. Om man vill ställa sig i kö i vår ”intresselista” går det bra att göra det under Köpa valp här på hemsidan. Vi hoppas på en kull igen efter sommaren. Jag håller er uppdaterade men råder er fortfarande starkt att följa oss på Instagram då jag är mycket bättre på att uppdatera där än här.

Vill även tacka alla er som hört av er för visat intresse. Tyvärr räckte inte alla valpar till alla som visat intresse.

Varma hälsningar
Julia & Nessa

Senaste nytt om kullen

2022-01-13
Hej!

På söndag är valparna redan 2 veckor gamla. Idag har två av valparna faktiskt öppnat ögonen för första gången. Det är så häftigt att få följa deras utveckling. De blir bara rundare och goare för varje dag som går.

I dagsläget är 8 av 10 valpar tingade. Jag letar efter en fodervärd till en av tikarna. Så om du läser detta och bor max 7 mil från Oskarshamn, så får du gärna höra av dig till mig så berättar jag mer. Det finns även en kille kvar att tinga till rätt familj.

Det ska bli spännande att se hur deras pälsar utvecklar sig. I och med att pappan är multigenerationens labradoodle med fleecepäls, och mamma Nessa är första generationens labradoodle med en mer hårig päls, kommer alltså valparna att få något däremellan. Vi har dock redan konstaterat att Vidar och Frigg, troligtvis någon mer, har s.k. ullpäls (samma som pudeln har). Så det kommer bli riktigt spännande. Jag tror många av valparna kommer få en päls som till stora delar liknar Nessas. Som sagt - det kommer bli en fröjd att få följa detta! Allra roligast blir så klart att se hur deras mentaliteter utvecklas. Vem blir busigast i valplådan? Vem är högljuddast? Mest hungrig?

Det var en liten uppdatering från mig. Just det! Jag har förstått att jag har en hel del besökare på hemsidan, och jag är faktiskt riktigt dålig på att uppdatera här. Därför uppmanar jag dig som är här inne och läser och vill veta mer - följa oss mer - att följa oss på INSTAGRAM. Där uppdaterar jag varje dag med både bild och film. Jag vill också informera om att de valpar som syns på hemsidan på bilderna alltså är Nessa och hennes syskon - det är osannolikt att de valparna som bor hos oss nu kommer se likadana ut.

Det var allt för idag. Hoppas vi ses och hörs på instagram. Och om du läser detta och tror att du kan erbjuda en av våra hanar ett fint hem - hör av dig till mig så berättar jag mer.

God fortsättning!

Kramar
Julia och Nessa.

Leveransklara valpar 27 feb

2022-01-08
I söndags, den 2 januari föddes 10 underbara labradoodlevalpar. Allt gick jättebra och Nessa har varit så duktig. Det blev åtta hanar och två tikar, två ljusa hanar och resten svarta med vita tecken. De är verkligen alldeles förtjusande.

Vi valde att döpa valparna efter temat "Asa-gudar" och de fick därför följande namn: Balder, Tor, Idun, Oden, Heimdal, Vidar, Loke, Frigg, Frej och Ve.

Jag har haft kontakt med flertalet potentiella valpköpare, och tre har hittills fått tinga en valp. Jag tycker att familjerna är kanonfamiljer och det känns väldigt tryggt att valparna kommer få flytta hem till dem.

Det finns fortfarande chans att tinga så om du läser detta och är intresserad av en valp är du varmt välkommen att maila mig på allegrettoshundar@outlook.com.

Jag är dessvärre inte alls så bra på att uppdatera min hemsida här utan uppdaterar flitigt på mitt instagramkonto - kika gärna där. Vi heter allegrettoshundar där.

Önskar er en fin lördagskväll!

Bästa hälsningar,
Julia och Nessa.

Nessa dräktig - dygn 54

2021-12-27
Hej!

Nu är vi på dygn 54 och jag tror ju att Nessa kommer föda redan på dygn 58, dvs på självaste nyårsafton på fredag. Idag har hon faktiskt flämtat lite och det verkar som om att hon kanske har lite förvärkar/sammandragningar. Jag tempar henne nu också varje dag för att hålla koll ifall tempen sjunker. När tempen väl sjunker så kommer valparna inom ett dygn. Tempen ligger ganska stadigt på 37,8-37,8.

Hennes aptit är bra och jag ger henne både färskfoder från Mush och torrfodret från Royal Canina för valpar och dräktiga tikar (medium). Nu går jag knappt några promenader längre, endast några hundra meter ner på vår skogsväg och tillbaka. Hon visar inget intresse till att ut och gå, hon ligger helst och vilar i sin valplåda. Hon spenderar även mycket tid ute i trädgården. Hon kan vara där ute hur länge som helst och bara lukta, titta och spana runt i vår trädgård.

Det rör sig som tusan i magen nu och man kan se ibland en tass som sticker upp i magen. Det ser väldigt fascinerande ut. Idag ska vi åka och röntga Nessa och hoppas få reda på hur många valpar som finns i magen. Jag gissar på 9...

Jag har fått flertalet intresseanmälningar till kullen men emotser gärna fler.

Glöm inte följa mig på instagram där jag uppdaterar dagligen och där ni dessutom kommer kunna följa förlossningen! Hur spännande?!

Förhoppningsvis kan jag skriva lite om förlossningen här sen när den har varit. Jag gissar som sagt på fredag, men vi får se.

Om vi inte hörs innan dess - gott nytt år!

Bästa hälsningar,
Julia och Nessa.

Mer om kommande kull

2021-12-13
Idag är vi inne på dräktighetens dygn 40, vilket innebär att det inte är många dagar kvar till de små liven anländer. De är beräknade att komma första veckan i januari, det innebär alltså att de kan komma så tidigt som på nyårsafton!

Nessa har äntligen återfått sin aptit, till viss del åtminstone. Torrfodret rör hon fortfarande inte, men hon äter åtminstone mushen som jag ger henne två gånger om dagen. Hon har blivit lite irriterad i en bröstvårta också som jag misstänker har växt mycket så den har kliat. Vi smörjer den och tvättar så blir det förhoppningsvis bättre snart.

Nessa börjar också bli väldigt stor. Jag är ganska övertygad om att det finns många där inne, annars hade hon inte varit så stor som hon är om magen i nuläget! Denna vecka kommer vi även kunna känna sparkar från valparna, det kommer bli så otroligt mysigt!

Jag får fortfarande en hel del frågor om valparna och jag kommer därför besvara de vanligaste frågorna här:

Hur stora kommer valparna bli?
Mamma Nessa väger ca 25 kg och pappa Zola 15 kg, så vi förväntar oss att de kommer väga någonstans däremellan. Det vill säga en liten standard eller en stor medium labradoodle.

Vilken päls kommer valparna få?
Det blir svårt att svara på. Pappa Zola har fällfri fleecepäls, medan mamma Nessa har en hårig päls som är lite mer blandad. Hon fäller till viss del, men har en väldigt mjuk päls. Vi kommer kunna säga mer om deras päls när de har anlänt. Inga valpar är allergifria.

Vilka tester har gjorts på föräldrarna?
Båda föräldrarna har röntgats för HD och ED med felfria resultat. De är ögonlysta och DNA-testade utan anmärkning.

Har Nessa haft någon kull innan?
Nej, det här blir hennes första. Zola har blivit pappa innan.

Hur mycket kostar en valp från er?
Jag säljer valparna för 45 000 kronor inklusive moms. Vi betalar moms och skatt för vår verksamhet, som också finns registrerad hos Skatteverket.

Vad ingår när man köper en valp från er?
Denna fråga är svår att svara kort på, men jag ska försöka. Man får en valp som jag kommer viga mitt liv åt de här åtta veckorna som jag har den till låns, för att ge valpen den absolut bästa starten i livet. Den kommer vara vaccinerad, avmaskad och ID-märkt och registrerad i Jordbruksverket. Ni kommer även få med er ett stamträd från Svenska labradoodleklubben som vi är anslutna till. Ni får med er en liten handbok och ett startkit till vovven. Ni får även en livslång kontakt som ni alltid kan vända er till om ni har frågor eller funderingar med hunden. Hunden kommer också vara dolda-felförsäkrad i tre år.

När är valparna leveransklara?
De beräknas vara leveransklara lagom till sportlovet, dvs v. 8-v. 9.

Får man komma och hälsa på?
I och med den pandemi som vi lever i nu är jag väldigt försiktig med att ta in folk i mitt hem och där valparna är. Jag kommer därför att ta all inledande kontakt via Teams. Beroende på hur pandemin fortlöper får vi se om jag kommer ta emot besök innan leverans. Annars får man träffa valpen först vid leverans, men jag kommer göra mitt bästa för att få till många videomöten innan så att man får möjlighet att ställa frågor och se hur valpen har det. Jag försöker även vara flitig på att uppdatera min instagram där man får följa valparna.

Så där, det var nog de vanligaste frågorna. Om ni har några fler frågor är ni välkomna att höra av er till mig.

Nu är det bara några veckor kvar, vi längtar så vi spricker!

Ha en riktigt fin dag, alla läsare.

Bästa hälsningar,
Julia Engström

Nessa är dräktig!

2021-12-06
Vi är så glada!
Idag på ultraljudet fick vi se flera tickande hjärtan och friska valpar. Veterinären kunde helt klart räkna till minst 6 valpar, men ville inte räkna längre. På bara vänstra sidan fanns 5 valpar, så troligtvis finns det lika många på högra sidan .

Vi är så glada att allt såg fint ut och får nu förbereda oss på att en hel drös med valpar anländer första veckan i januari

Valparna kommer vara registrerade i svenska labradoodleklubben och få stamträd. Både Nessa och pappa Zola är friröntgade, ögonlysta och DNA-testade.

Vi följer svenska labradoodleklubbens riktlinjer och betalar således moms och skatt för vår verksamhet.

Vi har redan mottagit en del intresseanmälningar men mottar gärna fler. Vi ser fram emot att höra från er alla framtida valpköparfamiljer .

Nessa dräktig (?)

2021-11-25
Hej!

Nu är vi inne på dygn 22 av 65 och illamåendet har dessvärre slagit till rejält mot älskade Nessa. Inte ens fläskfilé var intressant, och torrfodret har jag inte fyllt på sedan flera dagar tillbaka. Jag försöker ge mycket av vår egna mat som slinker ner, däremot är det under mycket tveksamhet som Nessa sväljer.

Vi har även märkt att hon är mer kissnödig, vill ofta ut i trädgården för att kissa. Jag skulle därför bli väldigt förvånad om hon inte är dräktig nu. Ultraljud är bokat den 6 december, så efter det vet vi med säkerhet ifall det finns några valpar där inne.

Jag har redan fått flertalet intresseanmälningar till denna kull, vilket är jättekul. Det finns självklart plats för ytterligare intresseanmälningar så tveka inte att höra av er ifall det finns intresse för denna underbara kombo - Nessa och Zola.

Glöm inte att följa oss på instagram där vi heter @allegrettoshundar

Önskar er läsare och följare en fin första advent.

Bästa hälsningar
Julia

Parningsresa

2021-11-13
Den 4 november åkte vi på parningsresa till Skåne med Nessa. Där fick hon träffa Humlamadens Smaragd, eller Zola som han också kallas. Han är en multigenerationens labradoodle och en alldeles underbar hund. Ni kan läsa mer om Zola på www.humlamadenslabradoodle.com. Nu hoppas vi på valpar till första veckan i januari 2022. De kommer då bli leveransklara lagom till sportlovet ungefär.

Vi har precis också blivit momsregistrerade och godkända för F-skatt. Nu driver jag en enskild firma och har fått min verksamhet godkänd hos Skatteverket. Vi har även blivit anslutna till det internationella nätverket WALA, där Nessa finns som registrerad avelstik. Så himla kul tycker vi!
Självklart är vi också anslutna till Svenska Labradoodleklubben och följer deras regler och rekommendationer.

Det går bra att höra av sig till oss och anmäla sitt intresse för en valp i nästkommande kull. Skicka gärna ett e-postmeddelande till allegrettoshundar@outlook.com eller skicka iväg ett DM till oss på instagram där vi heter @allegrettoshundar.

Jag ser väldigt mycket fram emot denna resa och jag hoppas att vi hörs!

Kramar
Julia
Svenska Labradoodleklubben WALA Allegretto's Labradoodle Accredited Logo 2023

Vi är anslutna uppfödare till Svenska Labradoodleklubben och det internationella nätverket Worldwide Australian Labradoodle Association, WALA.

NY BESÖKARE ONLINE